Voor cursisten

Mannen met respect

Heb je te maken gehad met geweld of agressie of wil je weten hoe je jezelf hiertegen zowel lichamelijk als mentaal weerbaar kan opstellen?
Is er vaak ruzie? Thuis, of met de buren, of met je baas? Sta je te schreeuwen, of zeg je juist helemaal niets?

Volg de training: Mannen met Respect

De training “Mannen met Respect” is opgezet voor mannen, met een  agressieproblematiek en die niet met justitie in aanraking zijn gekomen, maar wel behoefte hebben aan extra ondersteuning. Je leert je eigen kracht kennen en gebruiken. Je leert hoe spanning oploopt en wat je dan kunt doen. Je oefent met situaties die je zelf meemaakt. Je leert op verschillende manieren te reageren en wat het beste werkt.
•  Zelfvertrouwen
•  Zelfverdedigingtechnieken
•  Omgaan met grenzen, met stress en met conflicten
•  Respect geven en krijgen

Over de training

De training bestaat uit een combinatie van theorie, gesprekken, fysieke oefeningen en rollenspelen. De training wordt gegeven door twee trainers; een maatschappelijk werker en een docent weerbaarheid en gevaarbeheersing. Alle mannen krijgen vooraf een intake gesprek waarin ze informatie krijgen over de training. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of de training nuttig voor hen kan zijn.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Driekwart van iedere bijeenkomst bestaat uit fysieke training, de rest van de tijd worden thema’s besproken. Tijdens de laatste bijeenkomst staan de doelen van de mannen centraal en wordt gekeken of ze die doelen hebben bereikt. Ook wordt er naar de toekomst gekeken, hoe gaat men verder na de training. Bij voldoende aanwezigheid op de training, krijgen de deelnemers een certificaat.

Vanaf eind oktober 2016 starten er drie nieuwe series van trainingen. Deelname is gratis. Aanmelden en meer informatie